MOSKEE ARRAYAN VERKEERT IN NOOD!!! HELP JIJ OOK MEE? DONEER VANDAAG NOG!

Actualiteit

Aankondiging benefiet

We bevinden ons momenteel in een cruciale fase van de tijdelijke huisvesting van moskee Arrayan aan de Dijkmanshuizenstraat (naast basisschool Al Yaqoet). Het ontwerp is definitief vastgesteld. De omgevingsvergunning is inmiddels bij de gemeente aangevraagd. De tijdelijke units zijn aangeschaft en zijn zo goed als transportklaar gemaakt. 

Lees meer »

Arabisch onderwijs

Het nieuwe schooljaar is inmiddels van start gegaan. Heeft u kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 15 jaar jongens en meisjes) en wilt u dat zij ook het Arabisch leren, dan bent u bij deze van harte welkom om hen bij de Arabische lessen van moskee Arrayan in te schrijven. U kunt dit op verschillende manieren doen:

Lees meer »

Twee bekeerlingen

Alle lof zij Allah. Vanmiddag werd de Islamitische gemeenschap in Amsterdam-Noord in de wijk Nieuwendam verblijd met twee kersverse moslims. Twee broeders (19 en 27 jaar oud) kwamen rond het vrijdaggebed naar moskee Arrayan om hun geloofsbelijdenis af te leggen.

Lees meer »

Aankondiging verhuizing

Op het stuk grasveld bij de Dijkmanshuizenstraat, naast basisschool Al Yaqoet, komt na de zomer tijdelijk de buurtmoskee Arrayan. De moskee blijft hier totdat de nieuwe moskee op de definitieve plek klaar is. We verwachten dat het ongeveer vijf jaar duurt. Arrayan zit nu aan de IJdoornlaan 36. Hier moeten ze na de zomer vertrekken, omdat op deze plek woningen komen. De gemeente vindt het belangrijk dat de moskee in de buurt blijft, omdat de moskee een belangrijke buurtfunctie heeft. De gemeente heeft een brief gestuurd naar de nieuwe buren van de moskee om ze te informeren en organiseerde op 10 maart samen met de moskeevereniging een informatieavond. De moskeevereniging heeft in mei een omgevingsvergunning aangevraagd voor de tijdelijke plek. Voor meer informatie hierover kijkt u op www.overheid.nl.

Lees meer »

Coronavaccinatie

GGD Amsterdam en vereniging moskee Arrayan hebben de afgelopen tijd meerdere malen de handen ineen geslagen tegen de bestrijding van corona. 

Lees meer »

Filmpje kinderactie

In de aanloop naar de benefiet van afgelopen februari, is er vanuit moskee Arrayan een kinderactie georganiseerd. De kinderen hebben zich massaal voor de moskee ingezet om donaties onder hun familieleden en naasten te verzamelen. Benieuwd naar het resultaat van deze kinderactie? Check dan het filmpje!

Lees meer »