Actualiteit

Resultaat benefiet 2023

Alhamdoelillah (alle lof zij Allah). We hebben 3 mooie dagen achter de rug. Met de hulp van Allah op de eerste plek en met de enorme inzet van onze broeders en zusters in Amsterdam en daarbuiten op de tweede plek, is het moskee Arrayan gelukt om er ook deze keer een grandioos benefiet van te maken. Allah gedenken, Koranrecitaties, bemoedigende woorden van onze ustaadh Ahmed Khaoudi, veel smeekbeden, lekker eten, Marokkaanse thee drinken, gezelligheid, broederschap en bovenal motiverende acties waren de ingrediënten van de afgelopen drie avonden.

Lees meer »

3-daagse benefiet

Met de wil van Allaah organiseren wij in december een 3-daagse benefiet ten behoeve van de bouw van de nieuwe permanente locatie van de moskee. De gastsprekers zijn  imam Nourdeen Talhaoui en ustaadh Ahmed Khaoudi en de live uitzending zal door de broeders van IslaamTV worden verzorgd. Zie de flyer voor de overige informatie. 

Lees meer »

Informatiebijeenkomst verkiezingen

Op zaterdag 18 november is er in de avonduren in moskee Arrayan een informatiebijeenkomst omtrent de aanstaande verkiezingen georganiseerd. De gastspreker van deze avond was @Aissa Zanzen. De achterban is geïnformeerd over de diverse standpunten van verschillende politieke partijen. Tevens was er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.  

Lees meer »

ANBI status

Alhamdulillah (alle lof zij Allah)! Het werk van de afgelopen maanden heeft zijn vruchten afgeworpen. Vereniging moskee Arrayan is door de belastingdienst met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) aangemerkt. Dit betekent dat doneren aan onze moskee diverse voordelen met zich meebrengt. Op de eerste plaats doneert men natuurlijk puur omwille van Allaah en investeert hiermee voor het Hiernamaals. Echter is het nu dus ook mogelijk om de donaties bij de belastingaangifte als aftrekpost op te voeren.

Lees meer »

Brief Parnassialocatie

Op 19 oktober jl. heeft het bestuur van moskee Arrayan een brief van de gemeente ontvangen, waarin zij te kennen geeft dat het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd om in samenwerking met moskeevereniging Arrayan toe te werken naar een exclusiviteitsovereenkomst voor het perceel aan de Parnassialocatie. De moskeevereniging had eerder een plan ingediend, wat tot dit besluit heeft geleid. 

Lees meer »

Extra bijzondere ALV

Omdat er op de bijzondere ledenvergadering van 30 september weinig leden aanwezig waren en het toch van belang is dat er veel leden aanwezig zijn, organiseren wij een extra bijzondere algemene ledenvergadering. Deze vindt op zondag 15 oktober 2023 direct na het Maghreb gebed (omstreeks 19.15 uur) plaats en is wederom uitsluitend voor de leden bedoeld. 

Lees meer »

Bijzondere ALV

Op zaterdag 30 september vindt er een bijzondere algemene ledenvergadering in de moskee plaats. Deze begint direct na het Maghreb gebed (omstreeks 19.45 uur) plaats en is uitsluitend voor de leden bedoeld.

Lees meer »

Aardbeving Marokko

Innaa lillaahi wa innaa ilayhi raadji'oen. Voorwaar, aan Allaah behoren wij toe en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren.

Lees meer »

Weekendonderwijs Arabisch

Het nieuwe schooljaar van de Arabische lessen voor de kinderen zal op zaterdag 16 september weer van start gaan. Als uw kind reeds bij ons was ingeschreven en vorig jaar lessen heeft gevolgd, dan kunt u hem/haar om 10:00 uur naar de moskee brengen.

Lees meer »

'Ied-ul-Adha

Moskee Arrayan nodigt u hierbij van harte uit om het 'Ied-ul-Adha gebed bij ons te komen verrichten. Iedereen is welkom: mannen, vrouwen en kinderen. De weersverwachtingen zijn gunstig, waardoor wij ook op het schoolpleintje achter de moskee kunnen bidden. Aan de broeders vragen wij dus ook om een eigen gebedskleedje mee te nemen. De zusters kunnen gewoon in de moskee bidden. 

Lees meer »

Leerzaam en gezellig

Na een succesvolle introductie van dit spel afgelopen Ramadan, wordt dit leuke, leerrijke en verbindende spelactiviteit wederom op zondag 25 juni na salaat al-'asr in de moskee gespeeld. De doelgroep is jong en oud en zowel broeders als zusters zijn van harte welkom. Wel geldt er deze keer een minimumleeftijd van 12 jaar. De doelstelling van dit spel is om jezelf aan de hand van diverse vragen over de 5 zuilen, de Koran en de sierah van de profeten al quizend zo snel mogelijk naar de Kaaba te begeven. De zusters kunnen het spel in de vrouwenruimte spelen. 

Lees meer »