BOUW JIJ OOK MEE AAN DE NIEUWE PERMANENTE MOSKEE ARRAYAN?

Actualiteit

Voetbaltoernooi volwassenen

Moskee Arrayan organiseert op zondag 18 juni van 12:00 uur tot en met 18:00 uur een voetbaltoernooi voor de volwassen broeders. Dit toernooi vindt plaats in sporthal De Weeren in de wijk Nieuwendam in Amsterdam-Noord. Wil je gedurende deze middag lekker sportief en gezellig bezig zijn, dan kun je een team van 6 man vormen en dit team via onderstaand formulier voor het toernooi aanmelden. Om dit toernooi mogelijk te kunnen maken, vragen wij een bedrag van € 60 per team. 

Lees meer »

Algemene ledenvergadering

Het bestuur van vereniging moskee Arrayan kondigt hierbij de jaarlijkse algemene ledenvergadering aan. Deze vindt op zaterdag 3 juni a.s. na het Maghreb gebed plaats. Jouw aanwezigheid als lid van vereniging moskee Arrayan is essentieel. Wees dus van de partij!

Lees meer »

'Ied-ul-Fitr kinderfeest

Moskee Arrayan heeft vandaag op een ander vlak geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer is er een groots buitenevenement voor de kinderen georganiseerd. En dit evenement stond in het teken van 'Ied-ul-Fitr. Vanuit verschillende streken zijn er honderden bezoekers op het feest afgekomen. Er was van alles en nog wat te beleven. Vele kinderen vermaakten zich op de springkussens, anderen lieten hun klimtrucjes op de speeltoestellen zien en weer anderen zetten hun voetbaltalent in om van de tegenstander te winnen. Bovendien konden de creatievelingen aan de slag met het inkleuren van 'Ied-ul-Fitr plaatjes en het decoreren van cupcakes. Zusters hadden het, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes, helemaal naar hun zin en kletsten urenlang met elkaar. Onder de broeders heerste er een supergezellige sfeer, waarbij ze ook nog eens genoten van de kunsten van hun kinderen. Als kers op de taart vlogen de suikerspin en de popcorn als warme broodjes over de toonbank. Het weer was tijdens een groot gedeelte van het evenement prachtig. Kortom: het was een waanzinnige dag alhamdoelillah!  

Lees meer »

Resultaat Ramadan 2023

De eerste Ramadan in de nieuwe tijdelijke locatie is met de hulp van Allaah op verschillende fronten succesvol verlopen. Zo zijn er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd en is er een geweldig resultaat geboekt op het gebied van de inzamelingen voor de nieuwe permanente locatie. Bijna dagelijks hebben de voorzitter Mohamed el Mesaoudi en onze geliefde ustaadh Ahmed Khaoudi voor de gemeenschap gestaan om de broeders en zusters te motiveren een donatie omwille van Allaah te doen. Dankzij Allaah in de eerste plaats en vervolgens beide heren, is er een totaalbedrag van € 125.000 opgehaald. En het mooie hieraan is, is dat dit bedrag enkel offline is verzameld. Wij hebben dus geen livestreams en ook geen benefiets gehad. 

Lees meer »

'Ied-ul-Fitr gebed

Moskee Arrayan nodigt u hierbij van harte uit om het 'Ied-ul-Fitr gebed in de nieuwe tijdelijke locatie te komen verrichten. Iedereen is welkom: mannen, vrouwen en kinderen. Als het weer meezit en de moskee vol is, kunnen de mannen het gebed op het schoolplein achter de moskee verrichten. Neem wel een gebedskleedje mee!

Lees meer »

Quiz je naar Kaaba

Op zondag 16 april vindt er na salaat al-'asr een leuk, leerrijk en verbindend spelactiviteit in de moskee voor de kinderen (zowel jongens als meisjes) plaats. Het is de bedoeling dat de kinderen zich aan de hand van diverse vragen over de 5 zuilen, de Koran en de sierah van de profeten al quizend zo snel mogelijk naar de Kaaba begeven. De meisjes kunnen het spel in de vrouwenruimte spelen. 

Lees meer »

Quizmiddag volwassenen

Na een succesvolle Islamquiz voor de jongeren, waarbij er meer dan 40 deelnemers in de moskee aanwezig waren, worden de volwassenen op vrijdag 14 april op hun kennis getest. Wil je een gezellige en profijtvolle middag beleven, dan ben je bij deze van harte uitgenodigd om in moskee Arrayan de volwassenenquiz te komen maken. Uiteraard zijn er ook mooie prijzen te winnen. Deze quiz wordt in het Arabisch gehouden en is zowel voor de broeders als de zusters bedoeld. 

Lees meer »

Koranavond voor kinderen

Moskee Arrayan organiseert op zaterdag 15 april na salaat el-'Asr voor de derde keer een Koranavond voor de kinderen. Zowel jongens als meisjes zijn welkom. De maximumleeftijd is 15 jaar. De kinderen kunnen vooraf een soerah uit de Koran selecteren, deze goed voorbereiden en op de 15e in de moskee op de mooiste wijze reciteren. De imam van de moskee zal de kinderen complimenteren en moed toespreken tijdens de verschillende recitaties. De kinderen krijgen na afloop een presentje mee naar huis. 

Lees meer »

Iftar voor broeders

Op vrijdag 14 april zijn de mannen aan de beurt. Moskee Arrayan organiseert op deze dag een gezamenlijke Iftar in de moskee. Op zoek naar saamhorigheid, gezelligheid en lekker eten met je broeders? Kom dan naar de moskee en geniet!

Lees meer »

Sfeerimpressie workshop zusters

De zustercommissie van Moskee Arrayan en Uitvaartzorg Al Firdaus hebben onlangs de derde editie van de workshop Dodenwassing georganiseerd. De video hieronder geeft een korte indruk van wat er tijdens deze workshop is behandeld.

Lees meer »