Actualiteit

Ondertekening exclusiviteitsovereenkomst

Alle lof zij Allaah! Het is eindelijk zover. De langgekoesterde droom van velen is werkelijkheid geworden. Op 7 juni jl. heeft het bestuur van vereniging moskee Arrayan de gemeenschap net vóór de vrijdagspreek, waar vele bezoekers op afkomen, met de ondertekening van de exclusiviteitsovereenkomst van het perceel aan de Parnassialocatie verrast. Op dit document staan de handtekeningen van de directeur Grond en ontwikkeling van de gemeente Amsterdam en de voorzitter van onze moskee. 

Lees meer »

Bijzondere ALV 22 juni

Op zaterdag 22 juni vindt er een bijzondere algemene ledenvergadering in de moskee plaats. Deze begint direct na het Maghreb gebed (omstreeks 22:30 uur) en is uitsluitend voor de leden bedoeld.

Lees meer »

Resultaten wensen en eisen nieuwbouw

Op zaterdag 18 mei heeft er een wensen- en eisenonderzoek onder de aanwezigen in de moskee plaatsgevonden. Zij hebben allemaal een matrix ontvangen, waarop zij hun wensen en eisen wat betreft het nieuwbouwproject konden noteren. Deze input is vervolgens verzameld en samengebundeld tot één overzichtelijk geheel. Dit overzicht is op zaterdag 25 mei aan de achterban gepresenteerd. Tijdens de presentatie was er voldoende gelegenheid om nog meer met elkaar van gedachten te wisselen. 

Lees meer »

Bijeenkomst nieuwbouw

In de avonduren van zaterdag 18 mei is de achterban van moskee Arrayan in de gelegenheid gesteld om over de wensen en eisen van het nieuwbouwproject mee te denken. Om dit proces in goede banen te leiden, is vooraf een matrix met zoveel mogelijk relevante zaken opgesteld. Deze matrix is tijdens de bijeenkomst aan de achterban uitgedeeld, waarna het beantwoorden van de gestelde vragen onder begeleiding  van de bouwcommissie en het bestuur puntsgewijs is ingevuld. De aanwezigen konden hun visie geven over o.a. de grootte van de gebedsruimtes van de mannen en vrouwen, de wassingsruimtes, leslokalen, keuken, mediatheek, lift, kantine, wassingsruimte en koeling voor doden enz. Aan de hand van deze verzamelde input zal de architect een aantal scenario's  ontwerpen en tijdens een volgende bijeenkomst aan de achterban voorleggen. 

Lees meer »

Bekering zuster

Alhamdulillah (alle lof zij Allaah)! Vandaag waren vele broeders en zusters vlak vóór het vrijdaggebed getuige geweest van de bekering van een zuster. Zij heeft onder begeleiding van de imam en een andere zuster de geloofsgetuigenis uitgesproken. Het was direct te merken dat dit moment heel bijzonder en emotioneel voor haar was. 

Lees meer »

Geslaagde avond

Profijtvolle kennis, broederschap, teamspirit, gezelligheid, thee en lekkere koekjes. Dit waren de ingrediënten van de zeer geslaagde quizavond van zaterdag 20 april. De quiz van deze avond was anders dan anders. De deelnemers streden in teams tegen elkaar. De broeders zochten elkaar op, bedachten een betekenisvolle teamnaam en deden vol enthousiasme mee. Het winnende team (team Dakirien) had maar liefst 165 punten te pakken en kon volop gaan genieten van de gewonnen prijs!

Lees meer »

Quizavond + afscheid gastimam

Ter afscheid van onze gastimam Brahim, hebben enkele broeders op donderdag 11 april een gezellige en super leerzame quizavond in moskee Arrayan georganiseerd. Onder het genot van een lekker kopje Marokkaanse thee, hebben de aanwezigen tegen elkaar gestreden om als winnaar uit de bus te komen. Tijdens de quiz ontstonden er ook gezonde discussies tussen enkele deelnemers en de host van de avond. We hebben in ieder gemerkt dat de deelnemers erg enthousiast waren en dat ze dergelijke activiteiten als zinvol hebben ervaren.

Lees meer »

Terugblik Ramadan 2024

De maand Ramadan was niet alleen een maand van het zich onthouden van eten/drinken, maar ook een maand van bezinning, reflectie, extra aanbiddingen verrichten, denken aan de medemens, saamhorigheid en uiteraard ook gezelligheid. Gedurende de maand hebben vele bezoekers uit de directe omgeving van de moskee, maar ook (soms ver) daarbuiten de weg naar moskee Arrayan weten te vinden om o.a. de verplichte gebeden en het Taraweeh gebed gezamenlijk te verrichten. Ook hebben velen de Arabischtalige lezingen van onze gastimam Brahim bijgewoond. Voor de jongeren heeft onze gerespecteerde ustaadh Ahmed Khaoudi bijna dagelijks korte woordjes met vele wijsheden in het Nederlands verzorgd. Hiernaast zijn er diverse andere activiteiten in de moskee ontplooid. Zo hebben we enorm genoten van onze kleine broertjes en zusjes tijdens de 4e editie van de Koranavond. Na afloop hiervan zijn ze verblijd met een zakje gevuld met lekkers en hebben ze een certificaat van deelname als aandenken meegekregen. De jongeren hebben op een andere dag mee kunnen doen met een Kahoot quiz, waarbij de top drie met mooie prijzen naar huis is gegaan. Verder hebben de moskeebezoekers, zowel de mannen als de vrouwen, tijdens de nacht van de 27e heerlijk genoten van de kookkunsten van onze chefkok, broeder Mhamed. Bezoekers hebben gesmuld van de lekkere tajine!

Lees meer »

Opbrengst Ramadan 2024

De tweede Ramadan in de nieuwe tijdelijke locatie is met de hulp van Allaah op verschillende fronten succesvol verlopen. Zo zijn er wederom diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd en is er op het gebied van de inzamelingen voor de nieuwe permanente locatie een geweldig resultaat geboekt. Bijna dagelijks hebben de voorzitter Mohamed el Mesaoudi en onze geliefde ustaadh Ahmed Khaoudi voor de gemeenschap gestaan om de broeders en zusters te motiveren een donatie omwille van Allaah te doen. Dankzij Allaah in de eerste plaats en vervolgens beide heren, is er een totaalbedrag van € 195.000 opgehaald. Tijdens de Ramadan is er na het Attaraaweeh gebed drie keer een live eendaagse benefiet georganiseerd. De totale opbrengst hiervan bedroeg € 44.750. Dit is een geweldige prestatie. Dank aan alle vrijwilligers die deze live benefiets mogelijk hebben gemaakt. 

Lees meer »