BOUW JIJ OOK MEE AAN DE NIEUWE PERMANENTE MOSKEE ARRAYAN?

Actualiteit

Bijzondere ALV

Op zaterdag 30 september vindt er een bijzondere algemene ledenvergadering in de moskee plaats. Deze begint direct na het Maghreb gebed (omstreeks 19.45 uur) plaats en is uitsluitend voor de leden bedoeld.

Lees meer »

Aardbeving Marokko

Innaa lillaahi wa innaa ilayhi raadji'oen. Voorwaar, aan Allaah behoren wij toe en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren.

Lees meer »

Weekendonderwijs Arabisch

Het nieuwe schooljaar van de Arabische lessen voor de kinderen zal op zaterdag 16 september weer van start gaan. Als uw kind reeds bij ons was ingeschreven en vorig jaar lessen heeft gevolgd, dan kunt u hem/haar om 10:00 uur naar de moskee brengen.

Lees meer »

'Ied-ul-Adha

Moskee Arrayan nodigt u hierbij van harte uit om het 'Ied-ul-Adha gebed bij ons te komen verrichten. Iedereen is welkom: mannen, vrouwen en kinderen. De weersverwachtingen zijn gunstig, waardoor wij ook op het schoolpleintje achter de moskee kunnen bidden. Aan de broeders vragen wij dus ook om een eigen gebedskleedje mee te nemen. De zusters kunnen gewoon in de moskee bidden. 

Lees meer »

Leerzaam en gezellig

Na een succesvolle introductie van dit spel afgelopen Ramadan, wordt dit leuke, leerrijke en verbindende spelactiviteit wederom op zondag 25 juni na salaat al-'asr in de moskee gespeeld. De doelgroep is jong en oud en zowel broeders als zusters zijn van harte welkom. Wel geldt er deze keer een minimumleeftijd van 12 jaar. De doelstelling van dit spel is om jezelf aan de hand van diverse vragen over de 5 zuilen, de Koran en de sierah van de profeten al quizend zo snel mogelijk naar de Kaaba te begeven. De zusters kunnen het spel in de vrouwenruimte spelen. 

Lees meer »

Bijzondere ALV

Ter aanvulling op de algemene ledenvergadering van zaterdag 3 juni, kondigen wij hierbij een bijzondere ledenvergadering aan om de overgebleven agendapunten af te ronden. Het gaat hierbij specifiek om de volgende twee punten:

Lees meer »

Voetbaltoernooi volwassenen

Moskee Arrayan organiseert op zondag 18 juni van 12:00 uur tot en met 18:00 uur een voetbaltoernooi voor de volwassen broeders. Dit toernooi vindt plaats in sporthal De Weeren in de wijk Nieuwendam in Amsterdam-Noord. Wil je gedurende deze middag lekker sportief en gezellig bezig zijn, dan kun je een team van 6 man vormen en dit team via onderstaand formulier voor het toernooi aanmelden. Om dit toernooi mogelijk te kunnen maken, vragen wij een bedrag van € 60 per team. 

Lees meer »

Algemene ledenvergadering

Het bestuur van vereniging moskee Arrayan kondigt hierbij de jaarlijkse algemene ledenvergadering aan. Deze vindt op zaterdag 3 juni a.s. na het Maghreb gebed plaats. Jouw aanwezigheid als lid van vereniging moskee Arrayan is essentieel. Wees dus van de partij!

Lees meer »

'Ied-ul-Fitr kinderfeest

Moskee Arrayan heeft vandaag op een ander vlak geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer is er een groots buitenevenement voor de kinderen georganiseerd. En dit evenement stond in het teken van 'Ied-ul-Fitr. Vanuit verschillende streken zijn er honderden bezoekers op het feest afgekomen. Er was van alles en nog wat te beleven. Vele kinderen vermaakten zich op de springkussens, anderen lieten hun klimtrucjes op de speeltoestellen zien en weer anderen zetten hun voetbaltalent in om van de tegenstander te winnen. Bovendien konden de creatievelingen aan de slag met het inkleuren van 'Ied-ul-Fitr plaatjes en het decoreren van cupcakes. Zusters hadden het, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes, helemaal naar hun zin en kletsten urenlang met elkaar. Onder de broeders heerste er een supergezellige sfeer, waarbij ze ook nog eens genoten van de kunsten van hun kinderen. Als kers op de taart vlogen de suikerspin en de popcorn als warme broodjes over de toonbank. Het weer was tijdens een groot gedeelte van het evenement prachtig. Kortom: het was een waanzinnige dag alhamdoelillah!  

Lees meer »

Resultaat Ramadan 2023

De eerste Ramadan in de nieuwe tijdelijke locatie is met de hulp van Allaah op verschillende fronten succesvol verlopen. Zo zijn er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd en is er een geweldig resultaat geboekt op het gebied van de inzamelingen voor de nieuwe permanente locatie. Bijna dagelijks hebben de voorzitter Mohamed el Mesaoudi en onze geliefde ustaadh Ahmed Khaoudi voor de gemeenschap gestaan om de broeders en zusters te motiveren een donatie omwille van Allaah te doen. Dankzij Allaah in de eerste plaats en vervolgens beide heren, is er een totaalbedrag van € 125.000 opgehaald. En het mooie hieraan is, is dat dit bedrag enkel offline is verzameld. Wij hebben dus geen livestreams en ook geen benefiets gehad. 

Lees meer »