Verdriet om Rayan is groot

Gepubliceerd op 5 februari 2022 om 23:49

إنا لله وإنا إليه راجعون 

Voorwaar, wij behoren tot Allah en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren. 

5 dagen lang heeft de wereld in volle spanning uitgekeken naar de bevrijding van het vijfjarig kindje Rayan, dat op dinsdag 1 februari een noodlottig val heeft gemaakt in een tientallen meters diepe put in de plaats Ighrane (Tamorot) in het noorden van Marokko. 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hulpverleners ingeschakeld om een uitweg te maken om Rayan uit de waterput te kunnen halen. 

Mensen over de hele wereld hebben dagenlang veel smeekbedes verricht om Rayan levend uit de koele en donkere waterput te halen. Het is uiteindelijk gelukt om hem op de vijfde dag uit de put te bevrijden, wat enerzijds tot veel vreugde heeft geleid, maar anderzijds bereikte ons al vrij snel het droevige nieuws dat onze broertje Rayan tot zijn Heer is teruggekeerd. 

Wij vragen Allah subhanahu wata3aala om Rayan de  hoogste rang van het Paradijs te schenken. Ook vragen wij Hem om zijn ouders en de rest van de familie ontzettend veel geduld en kracht te geven om deze beproeving te doorstaan! Allahoemma aameen! 

Namens bestuur moskee Arrayan te Amsterdam

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

حضرةعبد الصمد
2 jaar geleden

إنا لله وإناإليه راجعون، لله ما أعطى وله ما أخد ، اللهم إجعل ريان دخرا لأبويه وشفيعنا لجميع المسلمين الذين سهروا من أجله ودعوا له بالإفراج والخروج من البئر سالما غانما، ودعت الأقدار أن يكون طائرا من طيور الجنة يحلق فيها حيث يشاء ، اللهم أرزق أهله الصبر. والسلوان وأفض عليهم من رحمتك التي وسعت كل شيئ.