Duurzaamheidsproject

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 18:38

Denk aan het milieu, lever je gebruikt frituurolie en -vet in bij moskee Arrayan!

 

Moskee Arrayan is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurolie en -vet in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurolie/vet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu.

 

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij de moskee draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling, recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.

 

Omdat frituurvet en plantaardige oliën waardevolle grondstof zijn, krijgen wij als moskee een vergoeding van Green Oil Recycling. 

 

Hoe werkt het?

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko die aan de voorkant van moskee Arrayan is te vinden. Het adres is: IJdoornlaan 36 Amsterdam. 

 

Wat kan ik inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën

 

Naam goede doel

Naast het feit dat je een bijdrage levert aan een schoner milieu, steun je daarnaast ook een goed doel. Namelijk 10% van de opbrengsten wordt door Green Oil Recycling gedoneerd aan Voedselbank Amsterdam-Noord. 

 

Wat kan ik nog meer doen?

Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurolie en -vet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurolie en -vet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!

 

Deel dit bericht ook zoveel mogelijk met je contacten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.