Ontwikkelingen tijdelijke locatie

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 06:52

Van de gemeente Amsterdam moest moskee Arrayan uiterlijk op 1 oktober 2021 het huidig gebouw verlaten en de grond schoon opleveren. En dit ondanks het feit dat de moskee zich al een kwart eeuw hard maakt voor het realiseren van een nieuwe en permanente locatie. Naar aanleiding van dit vervelend bericht van de gemeente, heeft de gemeenschap het mandaat van de tijdelijke locatie van het bestuur ingetrokken en heeft een delegatie van de gemeenschap verschillende activiteiten ondernomen om een oplossing te bedenken voor de tijdelijke locatie van de moskee. Voorbeelden hiervan zijn:

- brief opgesteld die gericht is aan de burgemeester;

- brief is door delegatie bij het stadhuis bezorgd (in ontvangst genomen door hoofd openbare orde en veiligheid);

- petitie gestart en laten ondertekenen (digitaal en op papier); resultaat: ruim 2300 ondertekeningen.

Naar aanleiding van deze activiteiten is de burgemeester op 23 augustus 2021 naar de moskee gekomen en is de zorgelijke situatie nogmaals extra benadrukt. Aan haar is ook gevraagd om met ons mee te denken en de gemeente te bewegen om oplossingsgericht te werk te gaan. Dit bezoek heeft gelukkig enkele lichtpuntjes voor de moskee bezorgd. Zo is de vertrekdatum naar 31 december 2021 verlengd en is er een werkgroep (bestaande uit moskeeleden en gemeenteambtenaren) gevormd, die de opdracht heeft gekregen om in enkele maanden een oplossing te vinden voor de huidige huisvestingsproblematiek van moskee Arrayan. De burgemeester heeft ook uitgesproken dat ze enorm haar best zal doen om te voorkomen dat de gemeenschap zonder onderkomen zal komen te staan. 

De werkgroep is inmiddels gestart met diverse overleggen en het ondernemen van verschillende activiteiten en onderzoeken. Zo worden er verschillende locaties (zowel bestaande gebouwen als stukjes grond) op geschiktheid onderzocht en worden er ook offertes bij verschillende bedrijven opgevraagd. 

De achterban (leden van vereniging moskee Arrayan) worden steeds van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte gehouden. We zien gelukkig enkele lichtpuntjes, maar we zijn er nog niet!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.