Stand van zaken verhuizing

Gepubliceerd op 17 december 2022 om 21:02

Het is alweer een tijdje geleden dat we een bericht hebben geplaatst omtrent de nieuwe tijdelijke locatie van moskee Arrayan. Toen de grondwerkzaamheden in oktober gereed waren, konden de units wegens diverse omstandigheden helaas niet direct erna getransporteerd en geplaatst worden. Tegen eind november stonden ze er uiteindelijk wel. Daarna is het proces van afwerking gestart. Tevens zouden de nutsvoorzieningen (water, elektra en gas) worden aangesloten. Ook in dit stadium lopen we helaas enige vertraging op. 

De huidige locatie aan de IJdoornlaan zou aanvankelijk op 23 december de deuren moeten sluiten, waarna het sloopwerk zou beginnen. Onderhandeling met de gemeente heeft gelukkig geresulteerd in een uitstel van een maand. In de huidige locatie zal het vrijdaggebed van 20 januari het laatste gebed zijn. De moskee zal na dit gebed ontkoppeld worden van de nutsvoorzieningen, wat betekent dat het voor de moskeebezoekers niet meer toegestaan is om het gebouw te betreden. Het sloopbedrijf zal daarna aan de slag gaan met het slopen. 

Zodra de intrekdatum in de nieuwe tijdelijke locatie aan de Ganzenveldstraat 2 bekend is, wordt deze uiteraard met de gemeenschap gecommuniceerd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.