Sinds de oprichting van Arrayan in 2001 is de moskee gevestigd in een aantal noodlokalen aan de IJdoornlaan in Amsterdam Noord. In december 2010 stelde stadsdeel Noord vast dat er een nieuwe, permanente moskee moest komen in dezelfde Waterlandpleinbuurt.

Daarom heeft de vereniging moskee Arrayan een plan bij de gemeente ingediend, en geld ingezameld voor de bouw van een nieuwe moskee. De nieuwe buurtmoskee zal ruim 2 miljoen euro kosten. Moskeevereniging Arrayan zal de kosten voor de bouw op zich nemen. De nieuwe moskee zal insha Allah volledig gefinancierd worden door de giften en donaties. Arrayan heeft op dit moment meer dan de helft van het benodigde bedrag opgehaald. Dat geld is afkomstig van de wekelijkse inzameling bij het vrijdaggebed, van benefietevenementen en van de 400 betalende leden, die ieder bijdragen aan de nieuwe buurtmoskee.

Het nieuwe plan voorziet in een moskee van maximaal 800 vierkante meter. Ook komt er een extra parkeerplaats naast de nabijgelegen islamitische basisschool As-Siddieq. Het wordt een heel mooi en modern gebouw dat helemaal in de buurt past. Ook is er een activiteitenplan opgesteld, en is er uitgebreid overleg geweest met omwonenden.

De bouw van de moskee start op z’n vroegst eind 2017. Het is de bedoeling dat onze vereniging in 2018 in het nieuwe pand trekt. Wij hebben het volste vertrouwen dat wij het resterende geld op tijd bij elkaar zullen krijgen. We willen het aantal inzamelingsacties opvoeren en rekenen op de vrijgevigheid van de eigen gemeenschap. Daarnaast roepen wij de Nederlandse moslimgemeenschap op bij te dragen aan de bouw van de moskee.

 

Deel deze pagina: